Električno podno grijanje

Električno podno grijanje

Adaptacija kuće ili stana dobro napreduje, došli ste do faze odabira grijanja i teško se odlučujete što je najbolje za Vas? U adaptaciji ste, sve je ionako "razrušeno", iskoristite priliku i odaberite električno podno grijanje!

 

Prednosti električnog podnog grijanja:
* najugodniji sustav grijanja u svijetu
* prati prirodno strujanje toplog zraka
* brzo i jednostavno se postavlja
* ekonomično je (da ne kažemo jeftino) u nabavi
* svaka prostorija ima zaseban termostatski uređaj
* wi-fi konekcija sa sustavom grijanja putem mobitela
* potpuna kontrola temperature kroz zone
* individualni timer paljenja i gašenja svake zone
* individualna kontrola temperature u podu i zraku svake zone
* praktički nema servisa ni održavanja, pa nema ni troška
* jeftinija potrošnja, manji račun za grijanje
* nema radijatora ni cijevi po zidovima
* nema straha od otrova i kvarova kao kod centralnog grijanja

 

Razlika podnog i radijatorskog grijanja
Podno grijanje radi na principu zagrijavanja poda, koji tada isijava i širi toplinu prema gore (prema pravilima termodinamike topli zrak se uvijek diže, a hladni spušta - ovaj sustav je maksimalno iskoristio tu zakonitost). Na taj način je najtoplije kod poda i kod stropa, a optimalno i ugodno toplo svugdje između.

Radijatorsko grijanje (poznato i kao klasično grijanje, centralno grijanje, konvekcijsko grijanje) ima za rezultat pregrijani strop, prehladan pod i nekontrolirane temperaturne uvjete između poda i stropa. Dodatan problem je i nemogućnost postavlja više kontrolnih uređaja (termostata) unutar stana ili kuće pa se tako temperatura u čitavom objektu podešava prema uvjetima u samo jednoj prostoriji.
 

Mi smo osposobljeni instalateri sustava električnog podnog grijanja.

Radi se o dvokomponentnom sustavu podnog grijanja: podno grijanje za keramiku i podno grijanje za parket/laminat.

Postavljanje i montaža su jednostavni i brzi, a čitav sustav otporan je na korištenje kroz vrijeme, te gotovo nema potreba za naknadnim servisima, a tako nema ni dodatnih troškova.

Za razliku od centralnog grijanja, gdje se sustav bazira na jednom termostatu i gdje temperatura od prostorije do prostorije nekontrolirano varira i do 10 stupnjeva, ovaj sustav ima termostata koliko i prostorija, te se u svakoj prostoriji individualno podešava željena temperatura u podu i temperatura u zraku.

Nakon inicijalnih podešenja sustav ih memorira tako da korisnik uvijek ima ujednačenu temperaturu po čitavom stanu ili kući.

Jednako tako, korisnik može individualno za svaku prostoriju kontrolirati različitost u temperaturi, primjerice može podesiti par stupnjeva nižu temperaturu u spavaćoj sobi.

Radi se o naprednom zonskom sustavu grijanja poda i zraka u prostorijama s mogućnosću predodređenog vremena paljenja i gašenja sustava (timer koji omogućava paljenje i gašenje sustava u određeno vrijeme npr. pola sata prije buđenja ili pola sata nakon lijeganja u krevet).

Svaki termostatski uređaj u svakoj zoni (prostoriji) kontrolira temperaturu i u podu i u zraku, te se individualno može podesiti pri kojoj temperaturi u podu odnosno zraku će se sustav u toj zoni uključiti/isključiti. Sve to možete pratiti i podešavati putem Vašeg mobilnog uređaja jer je ovaj sustav može biti povezan (nije obavezno) s Vašom kućnom mrežom (smart heating).

Ukoliko imate kakvih pitanja ili Vas zanimaju dodatna pojašnjenja slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo Vam na sve odgovoriti.

 

video galerija

 
 

Kupili smo stari stan kojeg smo odlučili kompletno renovirati. Morali smo apsolutno sve razbiti i maknuti. Branko (zvan Pajser) i Zvonac (zvan Buldožer) sve su porazbijali, pokupili i odvezli u par dana. Još uvijek ne vjerujemo koliko je sve bilo brzo i tiho da susjedi nisu niti jednom prigovorili. Na kraju su tako sve počistili da smo se šalili kako je zapravo sve spremno za useljenje!

Božidar i Nikolina

Dečki su pravi! Dozvolili su nam da budemo tamo cijelo vrijeme dok oni rade. Nemaju nikakvih problema s nadzorom. Zajedno smo kupovali materijal preko njihovih partnera, doveženo za dan-dva, imali smo potpuni uvid u kvalitetu i trošak materijala. Fantastično!

Zoran i Marta

Super su dečki, otišli smo na more, vratili se, sve je bilo gotovo i super napravljeno! Oduševilo nas je to što su apsolutno sve fotografirali da dokažu kako su sve napravili prema dogovoru! Topla preporuka!

Ivan i Maja